Who are we kidding? Het Engels van de Nederlander

Verschenen in De Volksrant van 23 augustus 2017.

Dit opinieartikel heb ik geschreven naar aanleiding van een ander opinieartikel in de Volkskrant waarin wordt gesteld dat we het Nederlands af moeten schaffen en allemaal op het Engels moeten overschakelen. Dit standpunt, dat later een grap van de auteur bleek te zijn, heeft aardig wat stof doen opwaaien. En gelukkig maar. Minder gelukkig is dat de auteur later naar buiten bracht dat deze opvatting door de KNAW, de Koninklijke Nederlandse Academie der Wetenschappen, gedragen wordt, inclusief een groot programma om al het onderwijs in het Engels te gaan geven. Ridiculous!

Lees meer: Who are we kidding? Het Engels van de Nederlander

De schaduwzijde van 40 jaar voorspoed

Verschenen in Ballustrada, Literair Periodiek, jaargang 30, nr. 3/4 2016.

De storende factor waar ik het over ga hebben, is van grote invloed op ons leven. Je kunt hem vergelijken met een enorme baby die in het zwembad valt. Iedereen eromheen wordt nat. Deze factor heeft, net als een baby, onwetend en op gevoel gehandeld. Hij heeft een brede invloed uitgeoefend omdat hij een grote groep vertegenwoordigt. Tot slot staat het water in het zwembad voor wat we nu nog hebben.

Lees meer: De schaduwzijde van 40 jaar voorspoed

E-boek of papieren boek: wat zal het zijn?

Is het waar dat in de toekomst alle papieren boeken gaan verdwijnen? Hier worden in het kort de voor- maar ook de nadelen van het e-boek besproken.

Lees meer: E-boek of papieren boek: wat zal het zijn?