Kun je poëzieschrijven leren?

 

Ik kreeg een telefoontje met de vraag of ik een poëzieworkshop wilde geven. Ik aarzelde. Ik had dit nog nooit gedaan. Was het wel mogelijk om poëzieschrijven te leren?

Lees meer: Kun je poëzieschrijven leren?

De piloot

 

Hij voelde zich soms nog een kleine jongen, maar niet als hij vloog. Dan schoot zijn straaljager als een kleine metalen sneeuwbal door de wolken. Op intuïtie navigeerde hij door de immense luchtzee. Zachtjes duwde hij de stuurknuppel een stukje naar links om hem daarna weer rustig naar het middelpunt te laten glijden. Dol was hij op die momenten waarop de wolken zijn toestel opvraten en hij niets kon zien door het wit.

Lees meer: De piloot

Het meisje in de spiegels

 

Door hoge, langwerpige ramen kwam de zon overdadig de oude danszaal binnen. Eén lange zijde bestond bijna alleen uit zulke ramen. Er plakte stof en roet aan. Ze snakten naar een wasbeurt. Het kwam echter niet vaak voor dat ze gewassen werden, omdat de zaal op de vijfde verdieping lag.

Lees meer: Het meisje in de spiegels

De IKEA in Delft

 

Op een zondagmiddag hervond ik mij zelfbewust geshockt tussen de dagjesmensen en provinciestadtoeristen tegen het afgemeten vlakke decor van een Ikea in Delft.

Bij de ingang kwam ik Zwagerman tegen met een grote gouden schaar in zijn hand naast een kalende Giphart.

Ze schudden elkaar de handen, het geelblauwe lint viel open en een nieuw tijdperk begon: de hele wereld Ikea, en nu op naar de talkshows!

Lees meer: De IKEA in Delft